TOTOLINK 3002ru Nowy firmware!

Dyskusje na temat oprogramowania urządzeń firmy Totolink
mikserr
Nowicjusz
Posty: 7
Rejestracja: 28 wrz 2018, 15:13

Re: TOTOLINK 3002ru Nowy firmware!

Post autor: mikserr » 09 paź 2018, 21:09

Thx za odpowiedz ;-)

Pytania.

Czy usb mogę wykorzystać do modemu od Huawei sim od play? jeśli tak czy muszę coś ustawiać specjalnego czy po prostu podłączyć modem i wszystko?

anteny24
Administrator
Posty: 163
Rejestracja: 30 lis 2017, 15:27

Re: TOTOLINK 3002ru Nowy firmware!

Post autor: anteny24 » 10 paź 2018, 9:36

mikserr pisze:
09 paź 2018, 21:09
Thx za odpowiedz ;-)

Pytania.

Czy usb mogę wykorzystać do modemu od Huawei sim od play? jeśli tak czy muszę coś ustawiać specjalnego czy po prostu podłączyć modem i wszystko?
Port USB w 3002ru umożliwia podłączenie np. dysku sieciowego i udostępnienie danych poprzez FTP, SAMBE itd...

Nie da się podłączyć modemu USB 3G/LTE.

elmisGMBH
Żółtodziób
Posty: 16
Rejestracja: 16 lis 2018, 14:34

Re: TOTOLINK 3002ru Nowy firmware!

Post autor: elmisGMBH » 16 lis 2018, 14:42

Witam.

Posiadam router totolink A3002RU V1.0 zakupiony w X-KOM. Chciałem do niego wgrać nowe oprogramowanie
TOTOLINK-A3002RU-V3.2.4-B20180815.1743.web,
zgodnie z sugestią na tym forum aby poprawić bezpieczeństwo, lecz niestety router po aktualizacji oprogramowania wykonuje ciągłe restarty , dlatego wróciłem do wersji TOTOLINK-A3002RU-V1.1.0-B20180308.1005.web, która u mnie pracuje normalnie. Co może być przyczyną takiego stanu rzeczy :cry: :cry: :cry:
Po aktualizacji zawsze wykonuje hard reset a potem wgrywam ustawienia z pliku kopi ustawień. :mrgreen: :mrgreen:

O co biega może sprzęt nie domaga ??? :shock: :shock: :shock:

anteny24
Administrator
Posty: 163
Rejestracja: 30 lis 2017, 15:27

Re: TOTOLINK 3002ru Nowy firmware!

Post autor: anteny24 » 16 lis 2018, 14:47

elmisGMBH pisze:
16 lis 2018, 14:42
Witam.

Posiadam router totolink A3002RU V1.0 zakupiony w X-KOM. Chciałem do niego wgrać nowe oprogramowanie
TOTOLINK-A3002RU-V3.2.4-B20180815.1743.web,
zgodnie z sugestią na tym forum aby poprawić bezpieczeństwo, lecz niestety router po aktualizacji oprogramowania wykonuje ciągłe restarty , dlatego wróciłem do wersji TOTOLINK-A3002RU-V1.1.0-B20180308.1005.web, która u mnie pracuje normalnie. Co może być przyczyną takiego stanu rzeczy :cry: :cry: :cry:
Po aktualizacji zawsze wykonuje hard reset a potem wgrywam ustawienia z pliku kopi ustawień. :mrgreen: :mrgreen:

O co biega może sprzęt nie domaga ??? :shock: :shock: :shock:
Witamy witamy :)

Generalnie po wgraniu nowego firmware wymagany jest reset urządzenia do domyślnych ustawień.

Robiłeś tak ? :ugeek:

elmisGMBH
Żółtodziób
Posty: 16
Rejestracja: 16 lis 2018, 14:34

Re: TOTOLINK 3002ru Nowy firmware!

Post autor: elmisGMBH » 16 lis 2018, 15:08

Tak robiłem tak,
a po resecie wgrywałem ustawienia konfiguracji z pliku kopi zapasowej .dat
i niestety ciągłe restarty :shock: :shock: :shock: :shock:

anteny24
Administrator
Posty: 163
Rejestracja: 30 lis 2017, 15:27

Re: TOTOLINK 3002ru Nowy firmware!

Post autor: anteny24 » 16 lis 2018, 15:10

Podeślij proszę SN tego urządzenia... zaczyna sie od A3002RU...

elmisGMBH
Żółtodziób
Posty: 16
Rejestracja: 16 lis 2018, 14:34

Re: TOTOLINK 3002ru Nowy firmware!

Post autor: elmisGMBH » 16 lis 2018, 15:12

SN: A3002RU17J2501777V1.0 :arrow: :arrow:

aBaZ
Rozgadaniec
Posty: 280
Rejestracja: 11 sty 2018, 16:50

Re: TOTOLINK 3002ru Nowy firmware!

Post autor: aBaZ » 16 lis 2018, 15:31

Z tego co widzę, to wrzucasz 3.2.4 w rewizji 1743.

Podaj maila na PW to Ci podeślę inna rewizję bo mam 1733 i 1957

angel
LinuX is not an alternative, LinuX is the Future!

elmisGMBH
Żółtodziób
Posty: 16
Rejestracja: 16 lis 2018, 14:34

Re: TOTOLINK 3002ru Nowy firmware!

Post autor: elmisGMBH » 16 lis 2018, 15:39

wysłałem na priv.
Czyli przyczyną może być nie właściwa rewizja ??

aBaZ
Rozgadaniec
Posty: 280
Rejestracja: 11 sty 2018, 16:50

Re: TOTOLINK 3002ru Nowy firmware!

Post autor: aBaZ » 16 lis 2018, 16:16

elmisGMBH pisze:
16 lis 2018, 15:39
wysłałem na priv.
Czyli przyczyną może być nie właściwa rewizja ??
Wysłałem wetransfrem, daj znaka co i jak :)

Ten soft był zrobiony konkretnie na nasza prośbę, w celu zabezpieczenia urządzeń przed wyciekaniem danych.
LinuX is not an alternative, LinuX is the Future!

ODPOWIEDZ