TOTOLINK 3002ru Nowy firmware!

Dyskusje na temat oprogramowania urządzeń firmy Totolink
elmisGMBH
Żółtodziób
Posty: 16
Rejestracja: 16 lis 2018, 14:34

Re: TOTOLINK 3002ru Nowy firmware!

Post autor: elmisGMBH » 18 lis 2018, 17:19

Witam.
Soft wgrany
TOTOLINK-A3002RU-V3.2.4-B20180608.1733.web
Router chodzi normalnie nie restartuje się.
Dziękuję za pomoc.
Zastanawiam się jeszcze czy nie przetestować
TOTOLINK-A3002RU-V3.2.4-B20180806.1957.web
Czy ta wersja będzie również tak stabilana, no i która będzie lepsza dla mojej wersji routera.
Dziękuję bardzo za bardzo szybką pomoc. Innni mogą się od was uczyć. Pozdrawiam angel :D :lol:

aBaZ
Rozgadaniec
Posty: 280
Rejestracja: 11 sty 2018, 16:50

Re: TOTOLINK 3002ru Nowy firmware!

Post autor: aBaZ » 19 lis 2018, 11:14

elmisGMBH pisze:
18 lis 2018, 17:19
Witam.
Soft wgrany
TOTOLINK-A3002RU-V3.2.4-B20180608.1733.web
Router chodzi normalnie nie restartuje się.
Dziękuję za pomoc.
Zastanawiam się jeszcze czy nie przetestować
TOTOLINK-A3002RU-V3.2.4-B20180806.1957.web
Czy ta wersja będzie również tak stabilana, no i która będzie lepsza dla mojej wersji routera.
Dziękuję bardzo za bardzo szybką pomoc. Innni mogą się od was uczyć. Pozdrawiam angel :D :lol:
Ha!
no dziękujemy Dobry Człowieku za takie słowa! :mrgreen:

Polecamy się na przyszłość 8-)
LinuX is not an alternative, LinuX is the Future!

anteny24
Administrator
Posty: 163
Rejestracja: 30 lis 2017, 15:27

Re: TOTOLINK 3002ru Nowy firmware!

Post autor: anteny24 » 19 lis 2018, 11:22

Dodam tylko do tematu, że wszystkie 3.2.4 są stabilnymi wersjami więc spokojnie możesz je wrzucać.

Jedyne przed czym mogę przestrzec to aktualizacja urządzeń do 3.2.4 pierwszej rewizji sprzętowej (16A) jaka się pojawiła w Polsce - można to rozpoznać po SNie urządzenia: A3002RU16A...

Pierwsza rewizja nie miła wsparcia dla IPV6....

:idea:

elmisGMBH
Żółtodziób
Posty: 16
Rejestracja: 16 lis 2018, 14:34

Re: TOTOLINK 3002ru Nowy firmware!

Post autor: elmisGMBH » 19 lis 2018, 12:06

Czyli sprzedają, się znają, oraz pomagają.
Brawo wy :lol: angel

hal9oo1
Nowicjusz
Posty: 4
Rejestracja: 19 lis 2018, 15:02

Re: TOTOLINK 3002ru Nowy firmware!

Post autor: hal9oo1 » 19 lis 2018, 15:38

anteny24 pisze:
19 lis 2018, 11:22
...urządzenia: A3002RU16A...
Pierwsza rewizja nie miła wsparcia dla IPV6....
Posiadam właśnie model z tym SN po wgraniu FW-3.2.4. sprzęt się ucegla świeci power, usb i port do którego jest wetknięty kabel. Po powrocie do FW-1.0.8 i resecie fabrycznym, wgrałem FW-1.1.0 i niestety znowu cegła, nie mogę wgrać niczego powyżej FW-1.0.8. co mam zrobić żeby mieć aktualny firmware.

Druga sprawa to załączony cytat, czyli pomimo że jest opcja włączenia IPv6 to i tak nie działa?

Zakupiony w X-Kom
Data sprzedaży: 26 czerwca 2017
SN: A3002RU16A....
Ostatnio zmieniony 04 gru 2018, 17:04 przez hal9oo1, łącznie zmieniany 2 razy.

tomek.siwak
Nowicjusz
Posty: 5
Rejestracja: 17 lis 2018, 8:21

Re: TOTOLINK 3002ru Nowy firmware!

Post autor: tomek.siwak » 01 gru 2018, 7:36

Cześć.
Czy mogę prosić o udostępnienie softu TOTOLINK-A3002RU-V3.2.4-B20180608.1733 albo TOTOLINK-A3002RU-V3.2.4-B20180806.1957.web.

Obecnie mam TOTOLINK-A3002RU-V3.2.4-B20180815.1743 ale jest on bardzo niestabilny. Router w wersji 17.
Z góry dziękuję.

tomek.siwak@gmail.com

anteny24
Administrator
Posty: 163
Rejestracja: 30 lis 2017, 15:27

Re: TOTOLINK 3002ru Nowy firmware!

Post autor: anteny24 » 04 gru 2018, 12:41

tomek.siwak pisze:
01 gru 2018, 7:36
Cześć.
Czy mogę prosić o udostępnienie softu TOTOLINK-A3002RU-V3.2.4-B20180608.1733 albo TOTOLINK-A3002RU-V3.2.4-B20180806.1957.web.

Obecnie mam TOTOLINK-A3002RU-V3.2.4-B20180815.1743 ale jest on bardzo niestabilny. Router w wersji 17.
Z góry dziękuję.

tomek.siwak@gmail.com
A możesz proszę opisać na czym polega ta niestabilność ?

hal9oo1
Nowicjusz
Posty: 4
Rejestracja: 19 lis 2018, 15:02

Re: TOTOLINK 3002ru Nowy firmware!

Post autor: hal9oo1 » 04 gru 2018, 17:06

A czy ja się doczekam na odpowiedź, jak mam wgrać aktualny firmware aby urządzenie działało, a nie było tylko przyciskiem do papieru?

tomek.siwak
Nowicjusz
Posty: 5
Rejestracja: 17 lis 2018, 8:21

Re: TOTOLINK 3002ru Nowy firmware!

Post autor: tomek.siwak » 05 gru 2018, 9:05

@anteny24
Problem opisałem w innym poście "A3002RU regularne rozłączanie hostów i braki w dostępie do Internetu "
Nie został on rozwiązany.
Pokrótce całkowity brak możliwości korzystania z pasma 5GHz (po połączeniu dowolnego urządzenia po kilku sekundach informacja o braku dostępu do internetu), oraz ciągłe, losowe odłączanie urządzeń w od sieci LAN w trybie DHCP, a po ustawieniu "na sztywno IP" regularne losowe braki internetu.

aBaZ
Rozgadaniec
Posty: 280
Rejestracja: 11 sty 2018, 16:50

Re: TOTOLINK 3002ru Nowy firmware!

Post autor: aBaZ » 05 gru 2018, 15:45

tomek.siwak pisze:
01 gru 2018, 7:36
Cześć.
Czy mogę prosić o udostępnienie softu TOTOLINK-A3002RU-V3.2.4-B20180608.1733 albo TOTOLINK-A3002RU-V3.2.4-B20180806.1957.web.

Obecnie mam TOTOLINK-A3002RU-V3.2.4-B20180815.1743 ale jest on bardzo niestabilny. Router w wersji 17.
Z góry dziękuję.

tomek.siwak@gmail.com
wysłałem Ci przed chwilą wszystkie wersje 3.2.4 jakie mam ;)
LinuX is not an alternative, LinuX is the Future!

ODPOWIEDZ