Strona 5 z 9

Re: TOTOLINK 3002ru Nowy firmware!

: 14 gru 2018, 16:12
autor: anteny24
hal9oo1 pisze:
14 gru 2018, 16:06
witek_77 pisze:
14 gru 2018, 13:23
Dzięki. Wrócę do domu to będę testował i dam znać czy przyjął któregoś
Będę wdzięczny, bo ja już nie mam siły i chęci. To urządzenie powinno mieć nazwę TOTO-Lotek bo jego działanie to loteria.
Totolotku ...
Masz urządzenie z serii 3002ru16A ... jakbyś czytał ze zrozumieniem to forum, to zwróciłbyś uwagę, żże jest to pierwsza dostawa jaka się pojawiła w Polsce i nie miała jeszcze zaimplementowanej obsługi ipv6. Dlatego po wrzuceniu softu w wersji 3.2.4 masz problem z urządzeniem.

Firmware w wersji 3.2.4 został stworzony tylko i wyłącznie na prośbę www.anteny24.pl, z uwagi na polepszenie bezpieczeństwa.

Na stronie masz dostępne 3 kompilacje wersji 3.2.4 ... sprawdzałeś je ?

:arrow: https://www.anteny24.pl/totolink-a3002r ... przewodowe

Re: TOTOLINK 3002ru Nowy firmware!

: 14 gru 2018, 16:50
autor: witek_77
Panowie nie plujcie jadem. Po to jest forum, żeby se pomagać i ja wam pomogę. Mój totolink przyjął softa

TOTOLINK-A3002RU-V3.2.4-B20180806.1957.web

Dziękuję bardzo @anteny24 za wskazówki. Udało się za pierwszym razem dzisiaj trafić w dobrego. Wczoraj waliłem 1743 i robił cegłę. Mam przetestować jeszcze 1733 czy wystarczy informacja, że ta działa ? Pierwszy krok to kopia ustawień bo mam wszystko z rezerwacją IP zrobiona, później reset do fabryki i na końcu 1957 i wersja 16A żyje. Przywrócenie ustawień z backupu nie powoduje komplikacji w działaniu. Wszystko ładnie wróciło. To nie mikrotik :) Dzięki jeszcze raz za zainteresowanie. Myślę, że w 1szym poście można dodać informację, że 16A działa na tej kompilacji. Ułatwi zadanie szukaczom. Pozdrawiam i życzę miłego wieczora.

Re: TOTOLINK 3002ru Nowy firmware!

: 15 gru 2018, 16:58
autor: hal9oo1
anteny24 pisze:
14 gru 2018, 16:12
hal9oo1 pisze:
14 gru 2018, 16:06
witek_77 pisze:
14 gru 2018, 13:23
Dzięki. Wrócę do domu to będę testował i dam znać czy przyjął któregoś
Będę wdzięczny, bo ja już nie mam siły i chęci. To urządzenie powinno mieć nazwę TOTO-Lotek bo jego działanie to loteria.
Totolotku ...
Masz urządzenie z serii 3002ru16A ... jakbyś czytał ze zrozumieniem to forum, to zwróciłbyś uwagę, żże jest to pierwsza dostawa jaka się pojawiła w Polsce i nie miała jeszcze zaimplementowanej obsługi ipv6. Dlatego po wrzuceniu softu w wersji 3.2.4 masz problem z urządzeniem.

Firmware w wersji 3.2.4 został stworzony tylko i wyłącznie na prośbę www.anteny24.pl, z uwagi na polepszenie bezpieczeństwa.

Na stronie masz dostępne 3 kompilacje wersji 3.2.4 ... sprawdzałeś je ?

:arrow: https://www.anteny24.pl/totolink-a3002r ... przewodowe
WoW cóż za elokwencja i kultura w komunikacji z klientem, pozostaje tylko uceglić sprzęt, oddać na gwarancji do sklepu i sobie tym więcej dupy nie zawracać.

Re: TOTOLINK 3002ru Nowy firmware!

: 16 gru 2018, 18:20
autor: kotopsokot
LeszeK pisze:
14 gru 2018, 9:31
Możesz wgrać jakąkolwiek wersję 3.2.4 w dowolnej kompilacji.
Po wgraniu tej wersji oprogramowania, router jest bezpieczny ... angel
Rozumiem, dziękuję za informację.
Czy jeśli po aktualizacji do 3.2.4 router działa, to powinienem pomimo to przywrócić go do ustawień fabrycznych?

Re: TOTOLINK 3002ru Nowy firmware!

: 18 gru 2018, 10:24
autor: anteny24
kotopsokot pisze:
16 gru 2018, 18:20
LeszeK pisze:
14 gru 2018, 9:31
Możesz wgrać jakąkolwiek wersję 3.2.4 w dowolnej kompilacji.
Po wgraniu tej wersji oprogramowania, router jest bezpieczny ... angel
Rozumiem, dziękuję za informację.
Czy jeśli po aktualizacji do 3.2.4 router działa, to powinienem pomimo to przywrócić go do ustawień fabrycznych?
Tak, zalecany jest reset do domyślnych ustawień po wgraniu nowego firmware.

Re: TOTOLINK 3002ru Nowy firmware!

: 18 gru 2018, 10:54
autor: anteny24
hal9oo1 pisze:
15 gru 2018, 16:58
anteny24 pisze:
14 gru 2018, 16:12
hal9oo1 pisze:
14 gru 2018, 16:06


Będę wdzięczny, bo ja już nie mam siły i chęci. To urządzenie powinno mieć nazwę TOTO-Lotek bo jego działanie to loteria.
Totolotku ...
Masz urządzenie z serii 3002ru16A ... jakbyś czytał ze zrozumieniem to forum, to zwróciłbyś uwagę, żże jest to pierwsza dostawa jaka się pojawiła w Polsce i nie miała jeszcze zaimplementowanej obsługi ipv6. Dlatego po wrzuceniu softu w wersji 3.2.4 masz problem z urządzeniem.

Firmware w wersji 3.2.4 został stworzony tylko i wyłącznie na prośbę www.anteny24.pl, z uwagi na polepszenie bezpieczeństwa.

Na stronie masz dostępne 3 kompilacje wersji 3.2.4 ... sprawdzałeś je ?

:arrow: https://www.anteny24.pl/totolink-a3002r ... przewodowe
WoW cóż za elokwencja i kultura w komunikacji z klientem, pozostaje tylko uceglić sprzęt, oddać na gwarancji do sklepu i sobie tym więcej dupy nie zawracać.
Słuchaj Dobry Człowieku ....

to forum ma służyć naszym Klientom oraz im pomagać, więc nie do końca rozumie Twoje podejście.

Dostałeś kompletne informacje co i jak z nowym firmware oraz szczegółowy opis problemu z rewizją 16A.

Więc uprzejmie się pytam: w czym widzisz problem jeśli chodzi o "elokwencje i kulturę komunikacji z klientem " ?

:?:

Re: TOTOLINK 3002ru Nowy firmware!

: 27 gru 2018, 0:52
autor: Pinto
Niestety dałem się namówić na to badziewie jakiemuś naganiaczowi na pewnym forum. Miał być tani i dobry router do IPTV, a okazał się tylko tani. Wszystko działa dosyć przyzwoicie do momentu, dopóki nie zacznę odtwarzać programu nagranego na serwerze operatora. Wtedy zanika internet na kompie, a program i tak nie jest odtwarzany do końca. Oczywiście zainstalowałem najnowszy firmware 3.2.4.

Re: TOTOLINK 3002ru Nowy firmware!

: 02 sty 2019, 10:18
autor: aBaZ
Pinto pisze:
27 gru 2018, 0:52
Niestety dałem się namówić na to badziewie jakiemuś naganiaczowi na pewnym forum. Miał być tani i dobry router do IPTV, a okazał się tylko tani. Wszystko działa dosyć przyzwoicie do momentu, dopóki nie zacznę odtwarzać programu nagranego na serwerze operatora. Wtedy zanika internet na kompie, a program i tak nie jest odtwarzany do końca. Oczywiście zainstalowałem najnowszy firmware 3.2.4.
A skąd masz łączę ? Radio? Światło ?

Może problem tkwi po stronie operatora ?

Bo jeśli wszystko jest ok do momentu, kiedy chcesz odtwarzać dane znajdujące się na zewnętrznym serwerze operatora, to dlaczego problemem jest router ? :?: :idea:

Re: TOTOLINK 3002ru Nowy firmware!

: 02 sty 2019, 18:44
autor: Pinto
Problem nie występuje, gdy dekoder jest podłączony bezpośrednio do terminala FTTH, więc wniosek sam się nasuwa.

Re: TOTOLINK 3002ru Nowy firmware!

: 03 sty 2019, 9:59
autor: anteny24
Pinto pisze:
02 sty 2019, 18:44
Problem nie występuje, gdy dekoder jest podłączony bezpośrednio do terminala FTTH, więc wniosek sam się nasuwa.
Jak masz ustawiony router ? Pracuje z NATem ? Czy Bridge ? Podeślesz proszę jakieś screeny z ustawień ?