Strona 8 z 9

Re: TOTOLINK 3002ru Nowy firmware!

: 17 kwie 2019, 13:20
autor: elmisGMBH
Trzeba, tak jest napisane w instrukcji :o
Czemu nie wiem
Przed aktualizacją zapis ustawień do pliku dat, następnie przywrócenie ustawień fabrycznych, wgranie nowego firmware, po aktualizacji przywrócenie ustawień z pliku dat. Tak robię od kiedy mam totolink i to działa.
Soft na stronie oficjalnej jest do wersji 1.0 taką mam z tamtąd wgrałem i działa. Ostrzeżenie które się pokazuje przy pobieraniu myślę że pokazuje się glabalnie dla wszystkich routerów na stronie które występują w różnych wersjach sprzętowych. Ja mój router kupiłem w x-kom. :D

Re: TOTOLINK 3002ru Nowy firmware!

: 28 kwie 2019, 21:13
autor: Jetss
aBaZ pisze:
19 mar 2019, 14:33
rychu97s pisze:
15 mar 2019, 11:54
Witam,
tylko dla pewności zapytam aktualnie mam totolinka 30002ru z firmware V1.0.8.
Chciałbym go zaktualizować do waszej wersji V3.2.4.
Przy aktualizacji firmware zalecany jest factory reset, lecz ja mam konfigi od mojego usługodawcy (ustawione jest PPPoE dane do logowania oraz tabela routingu), jak zgram konfigi w zakładce Save/Reload Settings po aktualizcji firmware i wgraniu ustawień z powrotem powinienem mieć wszystko tak jak było ?
Pozdrawiam.
Siemka,
tak, jak zrobisz backup to po aktualizacji przywrócisz wszystkie ustawienia.
Witam,
Mam problem z wgraniem config.dat z wersji 1.0.8 do 3.2.4. Komunikat invalid file.
Gdzie może leżeć problem?
Pozdrawiam

Re: TOTOLINK 3002ru Nowy firmware!

: 29 kwie 2019, 15:19
autor: elmisGMBH
Być może jest to za duży przeskok w oprogramowaniu. Spróbuj przejść z wersji 1.1 do nowszej. Ja takich problemów nigdy nie miałem. Pozdrawiam.

Re: TOTOLINK 3002ru Nowy firmware!

: 17 lip 2019, 8:22
autor: Dewiks
Hej, czy firmware TOTOLINK-A3002RU-V2.0.0-B20190624.1126.web jest do wersji totolink a3002ru V1 czy V2?

Re: TOTOLINK 3002ru Nowy firmware!

: 17 lip 2019, 13:17
autor: aBaZ
Dewiks pisze:
17 lip 2019, 8:22
Hej, czy firmware TOTOLINK-A3002RU-V2.0.0-B20190624.1126.web jest do wersji totolink a3002ru V1 czy V2?
Tylko do V2.
Ale wczoraj dostaliśmy jeszcze nowsza wersję -> TOTOLINK-A3002RU-V2.0.0-B20190716.1627.web

Dostępna na dole strony https://www.anteny24.pl/totolink-a3002r ... przewodowe

Re: TOTOLINK 3002ru Nowy firmware!

: 28 lip 2019, 18:32
autor: k3b3
Witam,
Mam problem z routerem mój SN: A3002RU16A211137V1.0. Przy wgrywaniu firmware w wersji 1.1 ucegliłem go i nie mogę już go odratować. Stosowałem poradnik włączając na wciśniętym przycisku RESET, a następnie na komputerze ustawiałem adres z sieci 192.168.1.x i próbowałem wgrać wersję 1.0.8 (która wcześniej działała), przez TFTP na adres 192.168.1.6 i niestety nic się nie wgrywa. Proszę o pomoc w odratowaniu.

Re: TOTOLINK 3002ru Nowy firmware!

: 01 sie 2019, 20:27
autor: k3b3
Jest ktoś w stanie mi pomóc?

Re: TOTOLINK 3002ru Nowy firmware!

: 02 sie 2019, 11:26
autor: aBaZ
k3b3 pisze:
01 sie 2019, 20:27
Jest ktoś w stanie mi pomóc?
Musisz wrzucić soft przez TFTP, poradnik masz tutaj -> https://www.anteny24.pl/totolink-3002ru ... przez-tftp

tylko wrzuć ten firmware -> TOTOLINK-A3002RU-V3.2.4-B20180806.1957.web

Re: TOTOLINK 3002ru Nowy firmware!

: 03 sie 2019, 11:38
autor: k3b3
aBaZ pisze:
02 sie 2019, 11:26
k3b3 pisze:
01 sie 2019, 20:27
Jest ktoś w stanie mi pomóc?
Musisz wrzucić soft przez TFTP, poradnik masz tutaj -> https://www.anteny24.pl/totolink-3002ru ... przez-tftp

tylko wrzuć ten firmware -> TOTOLINK-A3002RU-V3.2.4-B20180806.1957.web
Wszystko robiłem, tak samo. Okazało się, że problemem był program TFTPd. Używałem w wersji 64-bitowej, w której nie rozpoczynała się transmisja. Rozwiązaniem problemu było użycie wersji 32-bitowej.

Re: TOTOLINK 3002ru Nowy firmware!

: 16 sie 2019, 1:03
autor: insideme
Panowie, a macie w tym routerze na nowym sofcie przekierowanie portów?
Jakoś te menu dziwnie krótkie.