A3002RU dysk USB

Dyskusje na temat oprogramowania urządzeń firmy Totolink
gbn
Nowicjusz
Posty: 1
Rejestracja: 14 mar 2019, 9:57

A3002RU dysk USB

Post autor: gbn » 14 mar 2019, 10:01

Cześć wszystkim,

Próbuje odpalić dysk USB na tym routerku ale niestety zarowno samba jak i ftp widzi dysk lub pendrive (próbowałem takich: 2GB, 8GB, 80GB) jako dysk o pojemności 20MB i 0B wolnych więc nic nie umie na niego skopiować.
Pendrive formatowałem juz pod windowsem zarówno na FAT32 jak i NTFS, bez rezultatu - za każdym razem jest jako 20MB

soft ten najnowszy wgrałem bo na starym też to samo było.
czy komuś się udało to odpalić?

EdwardOvern
Nowicjusz
Posty: 1
Rejestracja: 20 mar 2019, 3:32
Lokalizacja: Zimbabwe
Kontakt:

A3002RU dysk USB

Post autor: EdwardOvern » 23 mar 2019, 23:32

Mam dysk podpiety pod USB tylko nie wiem jak go udostepnic zwyklemu uzytkownikowi : pod rootem dziala dobrze.

Pozdrawiam

anteny24
Administrator
Posty: 163
Rejestracja: 30 lis 2017, 15:27

Re: A3002RU dysk USB

Post autor: anteny24 » 25 mar 2019, 10:16

EdwardOvern pisze:
23 mar 2019, 23:32
Mam dysk podpiety pod USB tylko nie wiem jak go udostepnic zwyklemu uzytkownikowi : pod rootem dziala dobrze.

Pozdrawiam
A możesz to jakoś zobrazować, bo nie do końca rozumie o co chodzi z tym -> "pod rootem działa dobrze" ? ;)

insideme
Żółtodziób
Posty: 18
Rejestracja: 25 lut 2019, 17:51

Re: A3002RU dysk USB

Post autor: insideme » 16 kwie 2019, 21:35

U mnie jest to samo, dysk 500GB nie może zmieścić pliku 1GB :)
Kolega nie mapuje dysku bo wychodzą głupoty, trzeba wrzucać pliki na zasób sieciowy i jest OK. :D

aBaZ
Rozgadaniec
Posty: 280
Rejestracja: 11 sty 2018, 16:50

Re: A3002RU dysk USB

Post autor: aBaZ » 17 kwie 2019, 11:48

jaki system plików macie zrobiony ? ntfs czy fat32 ?
LinuX is not an alternative, LinuX is the Future!

insideme
Żółtodziób
Posty: 18
Rejestracja: 25 lut 2019, 17:51

Re: A3002RU dysk USB

Post autor: insideme » 17 kwie 2019, 23:18

tylko NTFS

aBaZ
Rozgadaniec
Posty: 280
Rejestracja: 11 sty 2018, 16:50

Re: A3002RU dysk USB

Post autor: aBaZ » 18 kwie 2019, 9:45

insideme pisze:
17 kwie 2019, 23:18
tylko NTFS
a próbowałeś w fat32 ?:D
LinuX is not an alternative, LinuX is the Future!

insideme
Żółtodziób
Posty: 18
Rejestracja: 25 lut 2019, 17:51

Re: A3002RU dysk USB

Post autor: insideme » 23 kwie 2019, 11:12

a nie, bo fat32 nie pozwala na wrzucanie plików 4GB+

ODPOWIEDZ