Dołożenie mesh do UAP-AC LITE5

Dyskusje na temat oprogramowania Ubiquiti AirOS
gizmo
Nowicjusz
Posty: 2
Rejestracja: 18 lis 2020, 16:37

Dołożenie mesh do UAP-AC LITE5

Post autor: gizmo » 18 lis 2020, 16:43

Witajcie,
może ktoś podpowiedzieć jak zorganizować zwiększenie zasięgu mając 3 sztuki jak wyżej - UAP-AC LITE5, podpięte po kablu. Co zastosować, żeby zadziałało to jako mesh, jest opcją do nich logować kolejne urządzenia już bez ciągnięcia kabli ?
Mamy w szkole 3 takie, zasięg jest za słaby w niektórych miejscach, ale nie ma jak pociągnąć okablowania... trzeba coś dołożyć żeby wystarczyło zasilanie.
Będę wdzięczny za podrzucenie jakiegoś pomysłu. Z ubiquiti to jedyne z czym mam do czynienia to loco M5 w różnych ilościach, ale tylko z tym:)
Pozdrawiam,

aBaZ
Rozgadaniec
Posty: 346
Rejestracja: 11 sty 2018, 16:50

Re: Dołożenie mesh do UAP-AC LITE5

Post autor: aBaZ » 18 lis 2020, 16:54

https://www.batna24.com/pl/ubiquiti-ac- ... nfiguracji

Tu masz krótki poradnik, jak połączyć UAPy w trybie mesh. :mrgreen:
LinuX is not an alternative, LinuX is the Future!

gizmo
Nowicjusz
Posty: 2
Rejestracja: 18 lis 2020, 16:37

Re: Dołożenie mesh do UAP-AC LITE5

Post autor: gizmo » 18 lis 2020, 17:11

Dzięki:) wcześniej znalazłem, że się da, tylko kwestia kompatybilności, z ac lite5 połacze wszystkie uapy, bez znaczenia czy mają jak nasze 4 lata, czy nowe ? Bardziej mi chodzi o to, żeby nie kupić czegoś i się okaże że się nie da zgrać, bo jak będzie można to już dalej będę walczyć do zwycięztwa:)
Przegladam tak info, poradnik też i pytanie - pokazane są wersje z literą M- zakładam, że to jest mesh:) pytanie jak wyżej się ponawia, czy to co mamy też zaskoczy z i czy AC lite bez m, zadziała.

ODPOWIEDZ