ZTE C300 GTGH problem...

Pozostałe oprogramowanie np. Huawei, ZTE itd...
aBaZ
Rozgadaniec
Posty: 343
Rejestracja: 11 sty 2018, 16:50

ZTE C300 GTGH problem...

Post autor: aBaZ » 30 lip 2019, 13:38

Spotkałem się już wielokrotnie z problemem związanym z kartami GTGH pracującymi na sofcie 1.2.5p3

Objawia się to następująco:

Kod: Zaznacz cały

ZXAN#show card
Rack Shelf Slot CfgType RealType Port    HardVer SoftVer         Status
-------------------------------------------------------------------------------
1    1     0    PRWG    PRWG     N/A     090301                  INSERVICE
1    1     1    PRWG    PRWG     N/A     090301                  NOPOWER
1    1     2    ETGO    ETGOF    8       091201  V1.2.5P3        INSERVICE
1    1     3    GTGO    GTGOE    8       110300  V1.2.5P3        INSERVICE
1    1     4    GTGH    GTGHG    16      120700  V1.2.5P3        INSERVICE
1    1     5    GTGH    GTGHG    16      120700  V1.2.5P3        INSERVICE
1    1     6    GTGH             16                              HWONLINE
1    1     10   SCXL    SCXL     N/A     090601  V1.2.5P3        STANDBY
1    1     11   SCXL    SCXL     N/A     090601  V1.2.5P3        INSERVICE
1    1     19   GUFQ             4                               OFFLINE
1    1     20   HUTQ    HUTQ     4       100101  V1.2.5P3        INSERVICE

Rozwiązanie tego problemu jest bardzo proste -> trzeba po prostu dorzucić paczkę GTGHK.mvr przy pomocy TFTP

Kod: Zaznacz cały

ZXAN# download img GTGHK.MVR
Downloading from host (136.1.1.1)
Transfering file GTGHK.MVR ...
Synchronizing file GTGHK.MVR to slave board...
ZXAN#
Paczkę pobierzecie tutaj -> https://www.anteny24.pl/card-gtgh-16-po ... 0-c/olt-pl

angel angel angel
LinuX is not an alternative, LinuX is the Future!

STOLAR
Nowicjusz
Posty: 1
Rejestracja: 13 maja 2020, 21:42

Re: ZTE C300 GTGH problem...

Post autor: STOLAR » 13 maja 2020, 21:46

Witam

mam problem z kartą :

Config-Type : GTGO Status : INSERVICE
Real-Type : GTGOE Serial-Number : 269383401398
Port-Number : 8 BootROM-VER : V4.0.3 2014-07-30 09:12:43
PCB-VER : 110300 Software-VER : V1.2.5P3 2015-01-05 03:48:03
Cpld-VER : V1.3
Phy-Mem-Size : 256MB Main-CPU : PowerPC Processor
Cpu-Usage : 35% Cpu-Alarm-Threshold : 100%
Mem-Usage : 66% Mem-Alarm-Threshold : 100%
Last restart reason: Watchdog Unfed
Uptime : 0 Day , 21 Hours , 54 Minutes , 7 Second

Mianowicie niezależnie co jakiś czas restartuję sie. Olt działa długo a karta co jakiś czas restart 3-4 dni i tak w kółko co może być przyczyną?

Pozdrawiam

aBaZ
Rozgadaniec
Posty: 343
Rejestracja: 11 sty 2018, 16:50

Re: ZTE C300 GTGH problem...

Post autor: aBaZ » 18 maja 2020, 16:55

a może po prostu karta jest uszkodzona ? 8-)
LinuX is not an alternative, LinuX is the Future!

Iqus
Nowicjusz
Posty: 1
Rejestracja: 27 maja 2020, 11:52

Re: ZTE C300 GTGH problem...

Post autor: Iqus » 27 maja 2020, 11:55

Mamy problem z kartami GTGHK na oltach C320 z softem V1.2.5P3. Mianowicie na tych kartach przy dodawaniu nowego ONU występuje problem z prędkością pobierania za ONTkiem. Prędkość wysyłania jest OK, natomiast przy pobieraniu nie przekracza kilku Mbps. Pomaga restart karty. Patch jaki mamy wgrany do tej karty gtghkv125p3t29_r0.pat nie rozwiązał niestety kłopotu. Może ktoś jeszcze spotkał się z takim przypadkiem? Poszukujemy również patcha gtghkv125p3t29_r3.pat.

bitlan
Nowicjusz
Posty: 2
Rejestracja: 09 paź 2020, 20:53

Re: ZTE C300 GTGH problem...

Post autor: bitlan » 09 paź 2020, 20:57

Mcie jeszcze gdzieś firmware do tej karty?

aBaZ
Rozgadaniec
Posty: 343
Rejestracja: 11 sty 2018, 16:50

Re: ZTE C300 GTGH problem...

Post autor: aBaZ » 12 paź 2020, 10:27

bitlan pisze:
09 paź 2020, 20:57
Mcie jeszcze gdzieś firmware do tej karty?
Ja coś mam, mogę Ci podesłać jak chcesz.
LinuX is not an alternative, LinuX is the Future!

bitlan
Nowicjusz
Posty: 2
Rejestracja: 09 paź 2020, 20:53

Re: ZTE C300 GTGH problem...

Post autor: bitlan » 12 paź 2020, 11:13

Nie trzeba, ogarnąłem plik. Dzięki

ODPOWIEDZ