TOTOLINK 3002ru Nowy firmware!

Dyskusje na temat oprogramowania urządzeń firmy Totolink
Robert_K
Nowicjusz
Posty: 1
Rejestracja: 11 gru 2018, 11:42

Re: TOTOLINK 3002ru Nowy firmware!

Post autor: Robert_K » 11 gru 2018, 12:02

Witam,

Po wgraniu nowego softu TOTOLINK-A3002RU-V3.2.4-B20180815.1743.web mam problem z HDD pod USB (router restartuje się przy próbie dostępu do dysku), rewizja V18, przy fabrycznym sofcie 1.1.0 router działał poprawnie z dyskiem.

Ale i tak transfery były gorsze niż w tp-link, który pomimo 100Mb LAN dawał transfery z dysku 8-9MB/s a tutaj na poprzednim sofcie 5-6MB testowane po WiFi i GbitLAN. Liczyłem na transfery rzędu 20MB/s (bo chyba to jest max dla USB2.0)

Dysk HDD 2,5 120GB NTFS

można prosić o podesłanie innej kompilacji do testów?

witek_77
Żółtodziób
Posty: 19
Rejestracja: 11 gru 2018, 19:24

Re: TOTOLINK 3002ru Nowy firmware!

Post autor: witek_77 » 11 gru 2018, 19:31

hal9oo1 pisze:
19 lis 2018, 15:38
anteny24 pisze:
19 lis 2018, 11:22
...urządzenia: A3002RU16A...
Pierwsza rewizja nie miła wsparcia dla IPV6....
Posiadam właśnie model z tym SN po wgraniu FW-3.2.4. sprzęt się ucegla świeci power, usb i port do którego jest wetknięty kabel. Po powrocie do FW-1.0.8 i resecie fabrycznym, wgrałem FW-1.1.0 i niestety znowu cegła, nie mogę wgrać niczego powyżej FW-1.0.8. co mam zrobić żeby mieć aktualny firmware.

Druga sprawa to załączony cytat, czyli pomimo że jest opcja włączenia IPv6 to i tak nie działa?

Zakupiony w X-Kom
Data sprzedaży: 26 czerwca 2017
SN: A3002RU16A....
Witam szanowne grono. To mój pierwszy tutaj post więc na wstępie witam wszystkich. Mam problem jak kolega wyżej. Mam 16A i najnowszy firmware jaki mi zaakceptował to 1.0.8 . Każda kolejna wersja tj 1.1.0 i wasze 3.2.4 robi cegłę z routera. Próbowałem przez TFTP wgrać nowsze firmware oraz przez program firmware upgrade, ale każda próba to cegła. Musiałem wrócić do 1.0.8 i koniec. Przed wgraniem przywróciłem do fabryki przez zakładkę, później guzikiem, ale za każdym razem cegła. Router fajny (nie licząc transferów po USB), ale bezpieczeństwo było by dobrze podnieść trochę.

kotopsokot
Nowicjusz
Posty: 3
Rejestracja: 13 gru 2018, 20:33

Re: TOTOLINK 3002ru Nowy firmware!

Post autor: kotopsokot » 13 gru 2018, 20:39

Witam, proszę o informację czy wersja 3.2.4 softu usuwa podatności opisane na https://blog.securityevaluators.com/new ... f42a081154? Gdzie mogę znaleźć listę zmian? Na stronie Totolinka widzę tylko soft 1.1.0 bez changelogu.
Czym się różnią konkretne wersje 3.2.4?

kotopsokot
Nowicjusz
Posty: 3
Rejestracja: 13 gru 2018, 20:33

Re: TOTOLINK 3002ru Nowy firmware!

Post autor: kotopsokot » 13 gru 2018, 21:16

Mój router ma nr seryjny A3002RU17J... - jaką wersję firmware powinienem wgrać?

aBaZ
Rozgadaniec
Posty: 288
Rejestracja: 11 sty 2018, 16:50

Re: TOTOLINK 3002ru Nowy firmware!

Post autor: aBaZ » 14 gru 2018, 9:31

Możesz wgrać jakąkolwiek wersję 3.2.4 w dowolnej kompilacji.
Po wgraniu tej wersji oprogramowania, router jest bezpieczny ... angel
LinuX is not an alternative, LinuX is the Future!

anteny24
Administrator
Posty: 163
Rejestracja: 30 lis 2017, 15:27

Re: TOTOLINK 3002ru Nowy firmware!

Post autor: anteny24 » 14 gru 2018, 11:19

witek_77 pisze:
11 gru 2018, 19:31
hal9oo1 pisze:
19 lis 2018, 15:38
anteny24 pisze:
19 lis 2018, 11:22
...urządzenia: A3002RU16A...
Pierwsza rewizja nie miła wsparcia dla IPV6....
Posiadam właśnie model z tym SN po wgraniu FW-3.2.4. sprzęt się ucegla świeci power, usb i port do którego jest wetknięty kabel. Po powrocie do FW-1.0.8 i resecie fabrycznym, wgrałem FW-1.1.0 i niestety znowu cegła, nie mogę wgrać niczego powyżej FW-1.0.8. co mam zrobić żeby mieć aktualny firmware.

Druga sprawa to załączony cytat, czyli pomimo że jest opcja włączenia IPv6 to i tak nie działa?

Zakupiony w X-Kom
Data sprzedaży: 26 czerwca 2017
SN: A3002RU16A....
Witam szanowne grono. To mój pierwszy tutaj post więc na wstępie witam wszystkich. Mam problem jak kolega wyżej. Mam 16A i najnowszy firmware jaki mi zaakceptował to 1.0.8 . Każda kolejna wersja tj 1.1.0 i wasze 3.2.4 robi cegłę z routera. Próbowałem przez TFTP wgrać nowsze firmware oraz przez program firmware upgrade, ale każda próba to cegła. Musiałem wrócić do 1.0.8 i koniec. Przed wgraniem przywróciłem do fabryki przez zakładkę, później guzikiem, ale za każdym razem cegła. Router fajny (nie licząc transferów po USB), ale bezpieczeństwo było by dobrze podnieść trochę.

Na początku przyszłego tygodnia będzie już gotowy poradnik jak reanimować routery w rewizji A3002RU16A... (pierwsza dostawa do Polski sprzed kilku lat) po wgraniu oprogramowania w wersji 3.2.4 8-)

witek_77
Żółtodziób
Posty: 19
Rejestracja: 11 gru 2018, 19:24

Re: TOTOLINK 3002ru Nowy firmware!

Post autor: witek_77 » 14 gru 2018, 11:27

Ratowanie to mi idzie dobrze :) Ale nie idzie wgrywanie bo niczego nie przyjmuje. Chyba, że któraś z rewizji 3.2.4 będzie ok ? Ewentualnie jeżeli nie to czy majfrendy mogły by poratować czymś ? Wiem, że router nie od was, ale w przyszłym roku kupię mikrotika disc lite AC (jeżeli warto bo tego nie wiem) i/lub LHG AC (muszę jakiś most zestawić co by około 200 przecisnął i to po taniości).

anteny24
Administrator
Posty: 163
Rejestracja: 30 lis 2017, 15:27

Re: TOTOLINK 3002ru Nowy firmware!

Post autor: anteny24 » 14 gru 2018, 12:56

Z tym "wiem że router nie od was" to nie do końca się zgodzę, bo jesteśmy jedynym dystrybutorem Totolinka w Polsce, więc gdziekolwiek je kupisz i tak pochodzą od nas www.anteny24.pl angel


Wszystkie kompilacje wersji 3.2.4 do Totolinka znajdziesz tutaj -> https://www.anteny24.pl/totolink-a3002r ... przewodowe

witek_77
Żółtodziób
Posty: 19
Rejestracja: 11 gru 2018, 19:24

Re: TOTOLINK 3002ru Nowy firmware!

Post autor: witek_77 » 14 gru 2018, 13:23

Dzięki. Wrócę do domu to będę testował i dam znać czy przyjął któregoś

hal9oo1
Nowicjusz
Posty: 4
Rejestracja: 19 lis 2018, 15:02

Re: TOTOLINK 3002ru Nowy firmware!

Post autor: hal9oo1 » 14 gru 2018, 16:06

witek_77 pisze:
14 gru 2018, 13:23
Dzięki. Wrócę do domu to będę testował i dam znać czy przyjął któregoś
Będę wdzięczny, bo ja już nie mam siły i chęci. To urządzenie powinno mieć nazwę TOTO-Lotek bo jego działanie to loteria.

ODPOWIEDZ